Update!

De eerste twee weken zit erop. Op dit moment zitten we op een terrasje in Zagreb, met een zonnetje waardoor het op dit moment zo’n 24 graden is, naast de wasserette om de nodige wasjes te draaien en heb ik een moment gevonden om een verhaaltje te typen. En dat verhaaltje typen is nog best lastig! Want hebben we nou al wel zoveel meegemaakt om jullie te vertellen?

Berlijn

We hebben echt prachtige dingen gezien. In Berlijn hebben we een streetart tour gedaan (dankjewel Daniëlle & Sander!), en dat was wel heel tof. Onze tourguide Kurtis, een vrolijke net gescheiden Amerikaan met een voorliefde voor goeie seksshops (zou dat iets met de scheiding te maken hebben gehad?) nam ons mee in de wondere wereld van de streetart. En wow wat een prachtige dingen zie je dan! Sindsdien kijken Sanne en ik allebei op een andere manier naar waarvan wij dachten dat het graffiti was (wat dus echt iets heel anders is). Het is echt een prachtige soort kunst waardoor hele wijken meer waarde krijgen, althans in Berlijn dan. 

Naast de tour was er ook genoeg aan eten te vinden in Berlijn. Jennifer trakteerde ons op haar verjaardag op een heerlijk gebakje van café Neundrei (te lekker, foto staat op Instagram, dat zijn de foto’s die hier aan de rechterkant laden). Met dank aan Sally zijn we gaan eten bij restaurant Hum, waar ik mijn noodlesoepverslaving naar een nieuw niveau heb gebracht. Van Sietske, Mark en de kids hebben we gelukkig cupcakes gekregen (want ik zoek altijd een goed excuus om een cupcake te eten) en die hebben we gevonden. En wat voor! Verder stuurden zij ons ook naar de Spree voor het huren van een waterfiets, en dat mocht wel na al dat eten…. Ik weet nog dat ik vroeger wel eens ging waterfietsen maar dat was lang zo zwaar niet als dit tochtje! Don’t get me wrong, een beetje beweging was hard nodig na al dat eten, en het was ontzettend leuk om te doen, maar wat is dat zwaar zeg! Haha!

Naast al dat eten moet er ook gedronken worden. Door Natasja en Gebrand kwamen we terecht bij het Michelberger Hotel waar we echt heel chill hebben kunnen zitten met een warm drankje. Wat een leuke plek! En dat is zo leuk aan al jullie cadeautjes, we komen op plekken waar we zelf nooit naartoe zouden gaan maar die echt zo leuk zijn!

Praag en Brno
In Praag hadden we echt een hele toffe verrassing van Micaela! Een privé jacuzzi op het dak van het Emblem hotel. Deze verrassing viel een beetje in het water, doordat een familie wespen die dag de jacuzzi als nieuwe hangplek had uitgekozen. Maar niet getreurd, tegen een behoorlijke korting mochten we het saunagedeelte gebruiken (waar niemand anders op dat moment was) en met al ons geloop van de dagen ervoor was dat heerlijk! Praag is trouwens echt een prachtige stad! We hebben kilometers gelopen langs prachtige gebouwen, kathedralen en natuurlijk de Moldau. 

Van Praag hebben we de trein naar Brno genomen, waar we een prachtige kamer hadden tegenover de Jacobskerk (dankjewel Laura!!). Brno is echt een stad om een keer naar terug te gaan. Superfijne sfeer en goed eten, wat wil je nog meer? 

Bratislava en Boedapest
Na een nachtje Bratislava (echt niet onze stad) zijn we aangekomen in Boedapest. Hier hadden we een heel fijn appartement dicht bij het centrum (met dank aan Helma & Ria). Na de nacht in Bratislava, waar Sanne en ik er beide achter zijn gekomen dat we echt te oud worden voor vieze feest hostels (ook al hadden we daar een privé kamer), was dit een hele fijne plek. Ja Boedapest… Wat kan ik zeggen over Boedapest? Ik geloof dat ik een beetje verliefd ben geworden op deze stad, wat misschien iets te maken met de meest geweldige vegan ijsjes van Gelarto Rosa, dankjewel Gerard, Rina, Patrick en Saskia voor deze suggestie. In drie dagen tijd heb ik Sanne er drie keer naartoe gesleept. En door hun tips hebben we deze keer ook de Buda-kant van de stad uitgebreid verkend. En daarnaast de geweldige Szechenyi baden (dankjewel Jaap, Grietje, Sander, Marlot, Lindy & Dennis) waar we fijn hebben kunnen badderen. In Boedapest wil ik wel een keer een paar maanden blijven, verdwalen in de prachtige straten met de mooiste gebouwen. Of gewoon dagenlang in het kattencafé kopjes koffie drinken. 🙂

En nu net aangekomen in Zagreb, kan dit allemaal nog mooier worden? Tot de volgende keer! 

Liefs! 

P.S.

Ik zal deze week wat foto’s toevoegen op de In beeld pagina). Maar nu moeten we eerst Zagreb gaan ontdekken. 

2 gedachten over “Update!

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: